Mennesker og historier fra Lofoten

-

Veteraner takker av

To av Lofotkrafts virkelige veteraner er på vei over i pensjonistlivet. Jarle Johnsen og Arill Eilertsen (til venstre) har samlet nær 70 års innsats for Lofotkraft.

  • Publisert: 20.05.2016
  • Tekst: Aurora Borealis Multimedia AS
  • Foto: TORE BERNTSEN

Tidligere i mai var det siste ordinære arbeidsdag for Jarle, 40 år etter at han begynte i arbeid for Lofotkraft.

– Jeg var sesongarbeider fra 1976, men egentlig var det helt tilfeldig at jeg begynte med dette. Både bror og onkel av kona var sesongarbeidere for Lofotkraft, og hun foreslo at det kunne være noe for meg også. Det var 10-12 sesongarbeidere her ute på Reine da jeg begynte, minnes han.

Jarle Johnsen var på sjøen, både i fiske og på utenriksfart, i kombinasjon med arbeidet i Lofotkraft, men ble fast ansatt i selskapet 1. februar 1986. Den gangen var det en stor stab ved Reine-kontoret – som blant annet stod for et omfattende moderniseringsarbeid av nettet på Flakstad, Moskenes, Værøy og Røst på 1980- og 90-tallet. I dag er det bare to ansatte igjen på Reine, når Jarle har gått av.

– Det har vært en steike fin gjeng, som jeg har opplevd mye artig sammen med, sier Jarle Johnsen. Han har avtale om litt småarbeid for Lofotkraft, men det er ikke det han skal fylle dagene med…

– Jeg har nå en båt, sier han – og gjør klart at den skal bli flittigere brukt i tida som kommer.

Den samme interessen deler mangeårig kollega Arill Eilertsen, som takker av ved hovedkontoret i Svolvær. Arill startet som vikar i september 1987, ble fast ansatt året etter, og mangler to små måneder på 29 års tjeneste for Lofotkraft.

Arill har i mange år hatt ansvar for lageret, men det har ikke manglet på variasjon i oppgavene.

– Jeg har vært vaktmester, snekker, gulvlegger, maler. Og jeg har vært ute på linja. En potet, rett og slett.

– Hva har du likt best?

– At jeg har hatt en givende og flott hverdag, med stor frihet under ansvar. Det har jeg likt godt. Jeg har hatt et fantastisk liv i Loftkraft, sier Arill.

Etter litt ferie og avspasering fra midten av juni blir han pensjonist fra 31. juli. Og han har planene klare.

– Jeg har alltid hatt seilbåt, og fått være med i det aktive seilermiljøet vi har i Vågan. Men jeg vil jo fiske litt. Da egner ikke seilbåten seg så godt. Derfor kjøpte jeg ny båt sist helg, så nå er jeg klar for fiske!

Relaterte artikler:

Trygger hverdagen - investerer i framtiden

logo-lofotkraft