Mennesker og historier fra Lofoten

-

– Variert og spennende

Snart er det ni måneder siden Marek Eriksen og to klassekamerater fra Høgskolen i Narvik begynte som ingeniører i Lofotkraft. – Jeg har det enda bedre enn jeg håpet på, sier Marek (30).

  • Publisert: 24.03.2015
  • Tekst: Aurora Borealis Multimedia AS
  • Foto: TORE BERNTSEN

Marek gikk elektrolinja på videregående på Leknes, og jobbet fem år som elektriker hos en installatør i Narvik. før han ville velge noe nytt – og tok Høgskolen i Narvik. Sammen med klassekameratene Bente Paulsberg (til venstre på bildet) og Kathy Moncada (til høyre, nederst i trappa) fikk han jobbtilbud fra Lofotkraft da han nærmet seg slutten av skoletida. Selskapet var ett av mange alternativer for de ettertraktede ingeniørene.

Se filmen om ingeniørenes yrkesvalg:

– Tilknytningen min til Lofoten påvirket selvfølgelig valget, i noen grad. Men Lofotkraft har gode og konkurransedyktige betingelser, både når det gjelder lønn, arbeidsmiljø og rammen rundt. Jeg var på en del forskjellig intervjuer, for jeg hadde 20 aktuelle bedrifter på blokka. Jeg stortrives med valget jeg gjorde, og har det enda bedre enn jeg håpet på, sier Marek, som er oppvokst på Skrova.

– Hva slags oppgaver har du?

– Jeg jobber med veldig mye forskjellig, langt mer forskjellig enn jeg hadde ventet. For eksempel jobber jeg mye med såkalte forhåndsmeldinger. Ei forhåndsmelding er ei melding om fremtidig installasjonsarbeid som blir sendt av en installatør. Jeg behandler disse og ser om de er korrekt utfylt og gir tilbakemelding til avsender. Her jobber jeg tett opp mot installatørene og får brukt min tidligere erfaring. Videre går mye tid til prosjektering og rehabilitering, foreløpig mest i lavspentnett.

– Nå har jeg for eksempel fått min første nettstasjon som prosjekt, altså en transformator som transformerer opp eller ned spenningen til et ønsket nivå. Det er en del arbeid og formalia rundt disse nettstasjonene – og det er ganske mange slike oppdrag på grunn av fornyelsen av nettet og ønsker fra kundene. Da er vi ute på befaring, snakker med grunneiere, kunder og brukere, bestiller materiell og gjør klar slik at montøren skal kunne fikse jobben så raskt som mulig. Vi legger også stor vekt på HMS.

– Jeg jobber også litt med såkalte pluss-kunder, et pilotprosjekt der våre kunder leverer strøm til oss. I tillegg spisser jeg kompetanse og kunnskap med kurs og en del oppgaver innenfor jording, særlig jording og montasje skal jeg lære mer om. Det gleder jeg meg til.

– Du har begynt i et firma med mange erfarne medarbeidere, og er ca 15 år yngre enn snittet i Lofotkraft. Hva tenker du om det?

– Jeg ser ikke noe problem der i det hele tatt. Nå er dessuten prosjektavdelingen full av unge ingeniører, så aldersproblematikken blir enda fjernere her. Alder og erfaring kan uansett være positiv faktor også. Så klart det er mye erfaring her, det er både bra og viktig, men de er samtidig tydelige på at de veldig gjerne vil ha innspill fra de yngre. Og så må jeg legge til at min avdeling har en veldig god sjef i Trond Danielsen, sier Marek.

– Samlet sett har den første tida vært bedre enn forventet. Jeg er positivt overrasket, særlig fordi jeg ikke så for meg at jeg skulle drive meg så mye forskjellig. Så pr. idag ser jobbframtida lys ut. Jeg opplever at Lofotkraft ønsker at jeg skal ha mange og gode muligheter, og føler jeg kan nå så langt jeg vil her, sier Marek Eriksen.

Relaterte artikler:

Trygger hverdagen - investerer i framtiden

logo-lofotkraft