Mennesker og historier fra Lofoten

-

Vår magiske planet – sommerlab 2022 på Leknes og i Svolvær

Vår magiske planet – sommerlab 2022 på Leknes og i Svolvær

Vet du hvorfor jorda er den eneste beboelige planeten i solsystemet vårt? Vil du bli kjent med planeten vår og finne ut hvorfor jorda er så unik? Bli med på Forskerfabrikkens sommerlab 2022, et supert tilbud til deg som går i 5. - 7. klasse.

Sommerlab er et populært fem-dagers forskerkurs der ungene får utføre eksperimenter med ekte forskerutstyr, bruke kreativiteten til å løse morsomme oppgaver og ha fysisk aktivitet ute hver dag. Kursene arrangeres i Svolvær 27. juni – 1. juli, og på Leknes 8. – 12. august. 

Vår magiske planet

På årets Sommerlab skal barna bli kjent med planeten vår og se på hva som gjør jorda så unik. For det er ganske mange spennende grunner til at det er liv akkurat her, og ikke på de andre planetene.

– Det er mange faktorer som må være på plass for at en planet skal være beboelig. På Sommerlab skal vi lære barna om de viktigste av dem, forklarer Hanne S. Finstad grunnlegger av Forskerfabrikken.

Hver kursdag har et overordnet tema som magnetisme, vann osv. I løpet av uka skal barna få teste mange morsomme eksperimenter og aktiviteter som forklarer og viser hvordan dette henger sammen med livet på jorda.

 

Gode råd fra en astronaut

Forskerfabrikken tror kunnskapsrike barn vil skape en bedre verden når de vokser opp. For å få bedre forståelse av verdensrommet, har de snakket med Skandinavias første astronaut. Christer Fuglesangs fortellinger fra sin tid på romstasjonen ISS har lagt grunnlaget for mye av kursinnholdet.

– På årets Sommerlab vil barna få en bedre forståelse for verden som omgir dem. Forhåpentligvis klarer vi å vise at jorda er et stort økosystem som vi må ta vare på sammen, forteller Finstad.

 

Et samarbeid for å spre realfagsglede  

Forskerfabrikken tror behovet for folk som kan realfag og vil jobbe med dette vil fortsette å øke. Samarbeid for å vekke barns interesse for fagfeltet anser de derfor som «vinn-vinn» for alle. Med på laget er flere lokale krefter som, Samfunnsløftet SpareBank 1 Nord-Norge og Lofotkraft.  

–  Sommerskolen er et flott aktivitetstilbud til unge i Lofoten, der de opplever å bruke realfag til artige og praktiske formål. Årets tema «Vår magiske planet» er både spennende og aktuelt, og vi tror det vil treffe mange barn og unge. Derfor støtter vi også i år Forskerfabrikkens sommerskoler i Lofoten, forteller Siri Sund, Kommunikasjons- og kundesjef i Lofotkraft. 

 

Fem fakta om Forskerfabrikkens Sommerlab

  • Sommerlab er et fem-dagers forskerkurs for barn som går på på 4. – 6. trinn våren 2022. 
  • Kurset settes opp i uke 26 på Svolvær barneskole. 
  • 9 av 10 foresatte ville sendt barna på Forskerfabrikkens Sommerlab en gang til. 
  • Alle deltakere får eget forskerutstyr, t-skjorte og oppgavehefte. 
  • Forskerfabrikken er en sosial entreprenør som sprer realfagsglede og -forståelse til barn over hele landet: www.forskerfabrikken.no 

 

Påmelding:

For kurset i Svolvær; klikk her

For kurset på Leknes; klikk her.