Mennesker og historier fra Lofoten

-

Vakker lysvandring for samhold og trivsel

Vakker lysvandring for samhold og trivsel

Sørvågen var full av lys - og nordlys på himmelen, da mer enn 300 mennesker gikk i lysvandringen rundt Sørvågvannet.

–Det var en fantastisk oppslutning, sier initiativtaker Anette Bjørnsen. Jeg bodde en periode i Oslo. Da så jeg elvelangs, en lysvandring lags Akerselva, og syntes det var så flott. Jeg ville gjøre noe sånt her også, sier Bjørnsen.
Rundt Sørvågvannet var det lys i alle varianter.

Fotos: Wawrzyniak Studio

 

 

 

 

 

 

 

–Vi satte blant annet opp et skap langs løypa, og igjennom den var det en slags Narnia-skog med lykter og figurer.

–Lysvandringen på Sørvågen er et av mange tiltak som fikk støtte fra Loftkraftfondet ifjor, sier Randi Berg i Lofotkraft.

Søknadsfrist for i år er 1. november. Er du engasjert i noe som aktiviserer barn, unge eller eldre i Lofoten? Da kan du søke penger til et prosjekt fra årets Lofotkraft-fondet.

Lofotkraft sponser ikke daglig drift av lag/foreninger, vi støtter konkrete prosjekter.

–Vi legger stor vekt på tiltak som skaper engasjement og bolyst i Lofotkrafts eierkommuner. Vi prioriterer humanitære og veldedige organisasjoner med lokal og regional forankring, sier Randi Berg i Lofotkraft.

–Vi har laget en idèmyldringsgruppe som igjen ble sju undergrupper. En av disse gruppene organiserte lysvandringen, sier Bjørnsen. Idèmyldringsgruppene lager forskjellige tiltak for å skape bolyst, og få folk til å bli – og til å komme hjem igjen. Denne lysvandringen er et av flere prosjekt vi nå gjør her i Sørvågen, sier Bjørnsen, som også er daglig leder på restaurant Maren Anna på Sørvågen.

–Hvis du er medlem av et lag eller en forening som trenger støtte, eller planlegger et arrangement som blir til glede for andre bare litt tilskudd kommer på plass, så bør du forberede en søknad nå. Den som søker kan maks få 20 000 kroner, og grensen er satt for at vi skal kunne nå ut til flest mulig, sier Randi Berg.

Her finner du elektronisk søknadsskjema

–Så vellykket som dette var, regner jeg med at dette blir en årlig lysvandring, sier Anette Bjørnsen.

Lysvandringsgruppen på Sørvågen består av: Åshild Bakken, Zaneta Midura, Olga Wisniewska, Lilian Djekema, Kristin Brigitte Arntzen, Ingunn Rassmussen og Anette Bjørnsen.

 

 

 

PS: Lofotkraft sponser ikke arrangementer eller tiltak som er av politisk eller religiøs karakter. Vi sponser heller ikke tiltak relatert til russerarrangementer eller festivaler hvor det serveres alkohol og hvor barn og ungdom ikke har adgang.