Mennesker og historier fra Lofoten

-

Tidlige julegaver fra Lofotkraftfondet skaper engasjement og bolyst i Lofoten

Tidlige julegaver fra Lofotkraftfondet skaper engasjement og bolyst i Lofoten

Lofotkraftfondet har delt ut 200 000 kroner til engasjement og bolyst i Lofoten. Her kan du se listen  over alle som jubler for støtte fra Lofotkraftfondet.

Henningsvær, Reine, Værøy, Bøstad, Laukvik og mange flere plasser kan se fram til å bruke støtten fra Lofotkraftfondet til glede for små og store i samfunnet.

– Lofotkraft har i alle år støttet ulike kulturarrangementer, festivaler, idrettslag og lignende. I 2014 opprettet vi «Lofotkraftfondet». Gjennom fondet støtter vi organisasjoner, arrangementer og aktiviteter som aktiviserer barn, ungdom eller eldre i regionen, sier Randi Berg i Lofotkraft.

Laukvik i Vågan på yttersia i Lofoten opplever positivitet og vekst i antall innbyggere. Nå vil ildsjeler legge til rette for flere aktiviteter for barn og unge.

–Støtten fra Lofotkraft kommer veldig godt med, og er på en måte starten på dette prosjektet, sier Halvor Horn, leder i Laukvik idrettslag (bildet over).

Planen er å bygge en ballbinge eller en liten gressbane i nærheten av samfunnshuset helt ytterst ved havet i Laukvik.

–Vi skal utvikle området ved skateparken. Det er der barn og ungdommer samles, sier Halvor, som antar at det er 20-30 barn som kan være med i idrettslaget.

Men stadig nye familier flytter til Laukvik.  

–Det er økning i skole og barnehage, og derfor er det viktig med bedre fritidsaktiviteter for barn og unge, sier Halvor.

Ballbingen er en begynnelse.

–Vi håper å komme i gang med prosjektet i løpet av 2022, men det er litt opp til kommunen når det gjelder regulering og muligheter i området. Så fort det er klart, skal vi i gang med å søke økonomisk støtte fra flere fond, sier Horn.

        – I år deler Lofotkraft ut totalt 200.000 kroner, og som tidligere år prioriterer vi humanitære og veldedige organisasjoner med lokal og regional forankring. Vi legger stor vekt på tiltak som skaper engasjement og bolyst i Lofotkrafts eierkommuner, sier Randi Berg.

Lag, foreninger, eller enkeltpersoner kan søke støtte fra Lofotkraftfondet. En jury i Lofotkraft fordeler midler en gang i året. Har man fått innvilget støtte, vil det gå 3 år før man kan søke igjen. Søknadsfrist i 2022 er 1. november.

Her er oversikten over lag og foreninger som fikk tildelt midler for 2022:

FAU/Henningsvær skole

Laukvik idrettslag

Kabelvåg & Omegn Pensjonistforening

Vågan kystlag Prosjekt

Laukvik Fritidsklubb

Kabelvåg Paradetropp

Svolvær alpinklubb

Vågal Brettklubb

Molla Løypelag

Gravdal Uil Fotball

Gravdal vest vel

Foreningen Folkneset

Vestvågøy frivilligsentral

Bøstad speidere KFUM/KFUK

Pensjonistforbundet Vestvågøy

FAU Bøstad skole

Ramberg Båtforening

Skjelfjord bygd

Reine Velforening

Værøy idrettslag