Mennesker og historier fra Lofoten

-

Strønstad skole vant den største seieren. Fem andre skoler vant også førstepremie. Les hvilke her.

Strønstad skole vant den største seieren. Fem andre skoler vant også førstepremie. Les hvilke her.

Team Orcas, fra Strønstad skole, vant den første First Lego League-konkurransen som ble arrangert i Lofoten - og er klare for den skandinaviske finalen i Oslo 1. desember.

–Hele arrangementet i Vågar idrettspark i Kabelvåg gikk kjempebra. Spesielt under finalene i robotkjøringen var det skikkelig nerve i salen, forteller Siri Sund, kommunikasjon- og kundesjef i Lofotkraft. Siri Sund satt i dommergruppa for forskning/prosjekt i First Lego League-konkurransen som ble arrangert lørdag.

Champion-prisen gikk altså til Team Orcas. Team Orcas vant også robotkonkurransen. Nummer to ble Astroburgerne, Svolvær skole. Team Ten, Kabelvåg skole, vant teknologiprisen. Lego Laupstad, Laupstad skole, vant markedsføringsprisen og Kjerneverdiprisen ble vunnet av Sunstorm, Digermulen skole. Prosjektprisen ble vunnet av Henningsvær skole.

First Lego League er en teknologi- og kunnskapskonkurranse for 10 til 16 åringer. 14 lag, med nesten 200 elever fra Lofoten deltok i finalen lørdag. Årets tema var INTO ORBIT, og oppdraget handlet om verdensrommet. Lagene skulle utforske hvordan det er å leve i og reise gjennom verdensrommet. Lagene jobbet med innovasjon, forskning, teknologi, design, markedsføring, kjerneverdier og programmering.

–Vi prosjektdommere nominerte Team Henningsvær til «Innovation Award-prisen». 10 av de lagene som blir nominert til denne prisen i Norge, får delta i en ny konkurranse i Trondheim i februar.  Så nå er det bare å håpe at elevene fra Henningsvær kommer videre dit, sier Sund.

Lofotkraft sponser

–Lofotkraft sponset årets First Lego League-turneringen i Lofoten fordi vil bidra til positivitet i vår region, og fordi det i vår bransje er behov for folk med realfagskompetanse, sier Siri Sund.–Både vi og andre bedrifter i Lofoten og i Norge ellers trenger realfagskompetanse.

Tema Orcas, fra Strønstad, skal nå delta i den Skandinaviske finalen for tredje gang. Gjør de det bra der, så kan de komme til den internasjonal finale, for andre gang.

Mange tilskuer møtte opp og heiet fram elevene som deltok i konkurransen i Vågar idrettspark/Kong Øisteinshall i Kabelvåg.

Gjennom prosjektarbeidet fram til konkurransen og i finalen har mange av ungdommene fått god og verdifull erfaring når det gjelder å samarbeide i team, og å lage og løse forskjellige problemstillinger. Det er nyttig erfaring å ta med seg videre. Alle gruppene syns de hadde lært mye, og vil gjerne være med hvis det blir First Lego League-turneringen igjen i Lofoten neste år.

–Det var utrolig artig å være dommer, og se all energien og kunnskapen blant elevene. Vi har mange flotte og flinke ungdommer i Lofoten, det er det ingen tvil om, forteller Siri Sund.