Mennesker og historier fra Lofoten

-

Sju elever mottok 5.000 kroner i Lofotkrafts Energistipend.

Sju elever mottok 5.000 kroner i Lofotkrafts Energistipend.

–Vi vil inspirere til en karriere innen fornybar energi, sier Siri Sund, kunde- og kommunikasjonssjef i Lofotkraft.

–Vi håper Lofotkrafts Energistipend inspirerer til utdanning og fordypning i realfag, gjerne med tanke på en karriere innen fornybar energi, sier Siri Sund, kommunikasjons- og kundesjef i Lofotkraft.

Seks elever ved Aust-Lofoten videregående skole og en elev ved Vest-Lofoten videregående skole mottok 5.000 kroner i Energistipend fra Lofotkraft.

–Lofotkraft og resten av fornybarnæringen er viktige aktører når det gjelder å finne løsninger som kan bidra til lavere klimagassutslipp. Jeg opplever at dette er noe ungdommen er veldig opptatt av, sier Siri Sund.

Dette er åttende året på rad at Lofotkraft deler ut Energistipendet.

–Jeg kommer sikkert til å jobbe med noe innen realfag, sier Anna Ellingsen Mortensen (18), en av seks elever ved Aust-Lofoten videregående skole som mottok Lofotkrafts Energistipend. –Jeg vet ikke helt hva jeg skal jobbe med, men planen er å studere til sivilingeniør på NTNU i Trondheim. En sivilingeniørutdanning vil gi meg mange muligheter, sier Anna, som ikke alltid har vært god i matte.

 –Jeg var veldig dårlig i matte til og med sjuende klasse. I åttende klasse fikk vi en veldig god lærer, og da synes jeg det ble skikkelig gøy med matte.

–Men realfag er hardt arbeid, og jeg legger ned mange timer. Det gir mestringsfølelse, og er veldig deilig når jeg klarer å løse oppgavene, forteller Anna til Lofotkrafta.

–Dette er vår måte å gjøre litt stas på disse flinke elevene, motivere dem til å se på relevante utdanningsmuligheter i energibransjen, og vise dem at det vil være fremtidige yrkesmuligheter i Lofoten, sier Siri Sund.

– Jeg kommer til å studere noe inne realfag, sier Henrik Østingsen, som også fikk 5000 kroner i stipend.–Min plan er å jobbe med noe innen bygg, arkitekt eller elkraft.

–Siden 9/10. klasse har jeg merket at realfag er min sterke side. For meg er det enklere enn andre fag, sier Henrik.

–Og stipendet på 5000 kroner.. det går rett inn på sparekontoen, smiler Henrik.

–Lofotkraft vil i fremtiden ha behov for kloke hoder, og i vår bransje er det blant annet behov for folk med realfagskompetanse.  Klimaendringene og store teknologiske framskritt innen elektrifisering og fornybarenergi vil gi disse elevene mange spennende jobbmuligheter, sier Siri Sund, som oppfordrer til å se mer her http://spennendefremtid.no

Seks elever fra Aust Lofoten vgs. mottok Lofotkrafts energistipend: Fra venstre:  Anita Poothappillai, Tora Schultz, Henriette Fredriksen, Randi Berg, Lofotkraft, Siri Sund, Lofotkraft, Anna Ellingsen Mortensen, Henning Smedvik og Henrik Østingsen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vest-Lofoten videregående skole: Frida Viktoria Øverås og Marianne Pettersen, ressursstyrer for Lofotkraft

De som mottok stipendet:

Aust-Lofoten videregående skole:

Anita Poothappillai

Tora Schultz

Henriette Fredriksen

Anna Ellingsen Mortensen

Henning Smedvik

Henrik Østingsen

 

Vest-Lofoten videregående skole:

Frida Viktoria Øverås, 2. klasse