Mennesker og historier fra Lofoten

-

Seks elever fikk stipend

Seks vgs-elever får 5000 kroner hver i stipend fra Lofotkraft. Gratulerer!

  • Publisert: 29.04.2016
  • Tekst: Aurora Borealis Multimedia AS
  • Foto: KJERSTI WINTHER

Lofotkrafts direktør Arnt M. Winther overrakte torsdag blomsterhilsen og synlig bevis på stipendet til tre av elevene ved Aust-Lofoten vgs – Amalie Stabel Monsen, Jørgen Hegrem og Espen Schultz Eilertsen (bildet over).

– Dette er fjerde gang vi deler ut stipend på Aust-Lofoten vgs i Vågan og tredje gang på Vest-Lofoten. Målet er å motivere flere elever til å ta matematikk og fysikk. Det er to fag som er viktige innenfor vår bransje der vi primært ansetter elkraft-ingeniører, sier ressursstyrer Kjersti Winther i Lofotkraft.

– Vår motivasjon for å dele ut stipend er to-delt, vi ønsker å stimulere interessen for to viktige fag og samtidig ønsker vi å bli litt kjent med ungdommer som potensielt kan være aktuelle for en stilling hos oss en gang i framtida, sier Winther.

På Aust-Lofoten kan man motta stipendet over to år (2. og 3. klasse) – og få 5000 kroner hvert år. I år var det bare én 3. klassesøker, Espen Schultz Eilertsen. Han fikk stipend også i fjor, og har fått 10 000 kroner tilsammen. I tillegg ble det stipend på 5000 kroner til vgs 2-elevene Amalie Stabel Monsen, Jørgen Hegrem og Simon Fredriksen. På Vgs 2-trinnet ble fordelingen avklart etter loddtrekning.

SMIL I VEST: Margrete Jensen (vgs 2) og Sveinung Limstrand (vgs 3) med ressurssjef Stig Harnes i Lofotkraft under utdelingen på Vest-Lofoten vgs fredag.

På Vest-Lofoten vgs på Leknes var det få søkere, men to elever kan uansett glede seg over stipend: Margrete Jensen i 2. klasse og Sveinung Limstrand i 3. klasse.

– Karakter er primærkriteriet for å få stipend, med krav om karakter over 4 i matte og fysikk, men vi ser også på begrunnelsene for stipend som gis i søknadene, sier Kjersti Winther.

 

Relaterte artikler:

Trygger hverdagen - investerer i framtiden

logo-lofotkraft