Mennesker og historier fra Lofoten

-

Støtte til sansehage. Er det din tur?

Støtte til sansehage. Er det din tur?

Marithaugen sykehjem i Kabelvåg fikk støtte fra Lofokraftfondet. Frist for nye søknader er I.november.

–Vi har 52 beboere. 16 bor i 1.etg. rundt sansehagen og 16 beboere i 2.etg. nyter hagen ovenfra daglig. Hagen besøkes daglig av våre beboere, sier Melissa Dahl Pedersen avdelingsleder ved Marithaugen sykehjem.

Har du et godt formål som bidrar til trivselen og bolyst? Husk søknadsfrist 1.november.  Lag, foreninger, eller enkeltpersoner i Lofotens seks kommuner kan søke støtte.

Klikk og søk her.  

– Lofotkraft har i alle år støttet ulike kulturarrangementer, festivaler, idrettslag og lignende. I 2014 opprettet vi «Lofotkraftfondet». Gjennom dette fondet støtter Lofotkraft organisasjoner, arrangementer og aktiviteter som aktiviserer barn, ungdom eller eldre i regionen, sier Kjersti Winther, HR-leder i Lofotkraft.

Kjersti Winther, HR-leder i Lofotkraft.

 

Beboerne på i 1.etg. Marithaugen sykehjem er personer med sykdommen demens.

–Det som er så fint med sansehagen er at vi benytter hagen som et miljøterapeutisk tiltak i behandlingen av disse beboerne. Det skaper en ro og en glede for våre beboere, og vi ser at de nyter å være ute i hagen. Det føles også fritt for dem å kan gå rundt for seg selv uten at pleierne fotfølger dem da dette området er lukket med en levegg, som vi kaller det. Derfor blir det både trygt og godt for både beboerne og pleierne i avdelingen.
Mange av personalet på Marithaugen sykehjem har stått på, og pyntet, og i hagen har de plantet mange blomster. 
–Det er som en fryd for sansene. Vi har også plantet litt salat, gulrot og jordbær. Vi har ikke vært så heldig med gulrota og jordbæra, men salaten har beboerne fått servert som pynt på lunsjfatet. 

–Vi har også satt opp et hotell til fuglene (fuglekasse), som vi har vært så heldig å få gjester i allerede i år. Vi tror det er Linerla som har gjestet hotellet. Beboerne liker veldig godt at det er fugleliv ute i hagen. Flere av beboerne liker å vanne og luke i bedene for at det skal se ordentlig ut, dette er en veldig hyggelig aktivitet å gjøre sammen med beboerne, forteller Melissa Dahl Pedersen
Søk du også!– Vi prioriterer humanitære og veldedige organisasjoner med lokal og regional forankring. Vi legger stor vekt på tiltak som skaper engasjement og bolyst i Lofotkrafts eierkommuner, sier Kjersti Winther.

Avdelingsleder Melissa Dahl Pedersen, beboer Kirsten Larsen og hjelpepleier Wenche Schultz.