Mennesker og historier fra Lofoten

-

Sannsynligvis verdens vakreste frisbeebane

Sannsynligvis verdens vakreste frisbeebane

–Ungdommen ønsket seg dette, sier Hanna Sverdrup, og peker ut over haugen på Andøya ved Reine. Reine velforening fikk 15 000 av Lofotkraftfondet da de søkte om støtte til den nye frisbeebanen. Har du et godt formål som bidrar til trivselen og bolyst? Lag, foreninger eller enkeltpersoner i Lofotens seks kommuner kan søke støtte fra Lofotkraftfondet.

–Ungdommen trenger fritidsaktiviteter, som de kan gjøre akkurat når de vil. Som de kan dra på alene, sammen med venner, foreldre eller andre, forteller Hanna.

Med utsikt til Reinefjorden, Olstind, Vestfjorden og Reinebringen ligger det som må være Norges, kanskje verdens, vakreste frisbeebane.

–Det er en fantastisk utsikt. Vi kan jo ikke få det finere enn det her, smiler Hanna.

I 2014 opprettet Lofotkraft «Lofotkraftfondet» for å gi en håndsrekning til de mange og gode kreftene som legger ned et viktig arbeid for lokalsamfunnene i regionen.

– Lofotkraft har i alle år støttet ulike kulturarrangementer, festivaler, idrettslag og lignende. Gjennom fondet støtter vi organisasjoner, arrangementer og aktiviteter som aktiviserer barn, ungdom eller eldre i regionen, forteller Randi Berg i Lofotkraft.

En jury i Lofotkraft fordeler midler fra Lofotkraftfondet en gang i året. Søknadsfrist for neste år er 1. november i år. 

–Vi legger stor vekt på tiltak som skaper engasjement og bolyst i Lofotkrafts eierkommuner. Frisbee-banen på Reine er et godt eksempel på hva vi kan gi støtte til, sier Berg.

–Vi har en fantastisk kunstgressbane på Reine, men de trafikale forholdene gjør at vi ikke liker at barna sykler eller går langs veien. Derfor var det viktig med en utendørs aktivitet her på Andøya, hvor det også bor en del folk.

Reine velforening har også fått støtte fra det lokale næringslivet i Moskenes og fra Sparebanken.

–Vi har solgt alle kurvene til private bedrifter. Så det har vært god lokal støtte til prosjektet, forteller Hanna, som selv er mor til 2-åring.

–Det er nok litt tidlig med frisbee for oss, men vi ønsker å gjøre dette til et turområde for familier. Vi ser allerede at det er flere lokale som samles her.

Alle barn i grunnskolealder og ned fra Reine til Hamnøy fikk hver sin pakke med frisbeer.

–Det var veldig populært, forteller Hanna, som oppfordrer andre foreninger i Lofoten til å søke Lofotkraftfondet.  –Har du et prosjekt så er det veldig enkelt å søke.

Søk her: Søknadsskjema Lofotkraftfondet

 

Midt i postkortet: Hanna Sverdrup og Reine velforening fikk 15 000 av Lofotkraftfondet til bygging av frisbeebane på Reine.