Mennesker og historier fra Lofoten

-

Rekordmange vil bli lærling

Aldri har flere unge i Lofoten ønsket lærlingplass i Lofotkraft. – Jeg opplever at vi har blitt en attraktiv arbeidsplass, sier ressursstyrer Kjersti Winther.

  • Publisert: 13.03.2015
  • Tekst: Aurora Borealis Multimedia AS
  • Foto:

I midten av mars tar fire lærlinger fatt på den avsluttende fagprøven. I tillegg har to nettopp tatt fagprøven.

– Vi har hatt rekordmange lærlinger inne en periode nå, hele 11 stykker tilsammen. Normalt tar vi inn to lærlinger hvert år, hvilket betyr at vi vanligvis har seks lærlinger inne til enhver tid. Men nå har vi hatt et stort kull, med veldig flinke folk, sier Winther.

Nå skal en solid gjeng framtidige energimontører vise hva de kan.

unnamed

FAGPRØVE: Yngve Kristensen fra OFE (Opplæringskontoret for elektrofag) med lærlingene Henrik Møller og Kristoffer Lorentzen (t.h.)

– Selve fagprøven gjennomføres i løpet av en periode på 23 dager. Vi har plukket ut noen konkrete prosjekter i produksjonen vår, med rehabilitering av nettstasjoner. Hadde ikke lærlingene gjort disse oppgavene, ville noen av våre fast ansatte montører utført dem, sier Eirik Storeide, som er fagansvarlig for energimontørlærlingene.

 

Lofotkraft etablerte et eget tverrfaglig lærlingteam i 2010, satt sammen av representanter fra ressursteamet og representanter fra de fagprosessene der lærlingene skal være. Teamet ble etablert for å skape bredde og interesse for Lofotkraft som lærebedrift, og å bidra til best mulig kvalitet på lærlingearbeidet i konsernet.

Og tiltaket slo godt an – ikke bare gjennom et høyere antall lærlinger, men også ved at Lofotkraft fikk Nordland fylkes opplæringspris i 2014.

– De siste årene har vi erfart at elevene som velger elektro har et vesentlig høyere karaktersnitt enn tidligere. De vil virkelige dette, sier Winther.

 

Den lokale trenden kommer samtidig som norske utdanningsinstitusjoner opplever betydelig høyere søkertall til yrkesfag generelt.

– Vi klarer ikke å ha tilby lærlingplass til alle som utplasseres. Nå har vi minst 15 søkere til to lærlingplasser. Vi har kunnet plukke fra øverste hylle de siste årene, blant veldig dyktige ungdommer, sier Kjersti Winther.

Her kan du lese om utdanningsløpet som venter deg hvis du har lyst til å bli en karrierevei som energimontør.

Er du nysgjerrig på vår lærlingeordning kan du klikke på denne lenken.

Relaterte artikler:

Trygger hverdagen - investerer i framtiden

logo-lofotkraft