Mennesker og historier fra Lofoten

-

Rast fibernett skaper vekst

Raske internett-linjer, med stor kapasitet, sammenliknes nå med annen viktig infrastruktur som veier, fly, buss, vann og strøm, sier Espen Thorvaldsen, leder i Lofotkraft Bredbånd. I2005 etablerte Lofotkraft selskapet Lofotkraft Bredbånd, som skulle gi fibernett til Lofotværingene. 12 år senere kan de se tilbake på en vellykket satsing.

Raskt fibernett gjør at forskjellene på Lofoten og sentrale strøk minsker.

–Utviklingen har gått veldig fort, og kundene får stadig høyere forventninger, forteller Thorvaldsen.

Før 2005 var Telenor enerådende på teleinfrastruktur i Lofoten. Nå har Lofotkraft Bredbånd over 5000 privatkunder og rundt 500 bedriftskunder.

Lofotkraft bygger fremdeles ut fibernettet. Det bor ”bare” 24 000 mennesker i

Lofoten, men verdiskapingen er stor.

–Fiskeri går godt. Flere fiskemottak bruker fibernettet til å styre sine produksjonslinjer. Turistene strømmer hit, hele året. Mange av våre kunder, som driver hotell og rorbuer, opplever nå at gjestene forventer raskt internett. Skolene bruker digitale verktøy i under- visningen. Alt dette krever fart i nettet, sier Thorvaldsen.

God infrastruktur, som fibernett, bidrar til at Lofoten opplever etablering av nye næringer. Ballstad, et levende fiskevær, er et tegn i tiden.

Her etableres nye bedrifter og det bygges for første gang boligblokker.

Det var aldri snakk om noe annet enn fiber fra Lofotkraft Bredbånd/ Altibox. Utbyggere og kjøpere av leilighetene ser på rask internett-tilgang som en selvfølge – og som en god investering.

Gjennom Altibox tilbyr Lofotkraft Bredbånd mer enn fibersignalene.

–Vi leverer den digitale boksen for å få TV-signaler, ta opp programmer eller leie film. Det trådløse nettverket blir også levert fra oss. Nå har vi oppgradert hjemmesentralene og lansert Wifi-pluss. Det betyr mer fart, og flere brukere på trådløst nett samtidig. Der opplever vi nå stor etterspørsel, forteller Thorvaldsen.

Espen Thorvaldsen, leder Lofotkraft Bredbånd

BIDRAR TIL VEKST. –Vårt oppdrag er å sikre god infrastruktur som gjør Lofoten til et godt sted å bo og å drive næring, sier Espen Thorvaldsen, leder i Lofotkraft Bredbånd.