Mennesker og historier fra Lofoten

-

Lofotkraftfondet: Se listen over alle som jubler for støtte

Lofotkraftfondet: Se listen over alle som jubler for støtte

Lofotkraftfondet har delt ut 200 000 til engasjement og bolyst i Lofoten. –Dette blir en opplevelse for livet for våre turnere, sier Siw Skaar, trener i Kabelvåg IL turn. Kabelvåg IL turn fikk støtte av Lofotkraftfondet til å delta på EuroGym2020. I juli reiser 30 utøvere og åtte trenere til Island.

–Vi ønsker å holde ungdommene i hallen så lenge som mulig. Det er viktig at de trives. Derfor må vi tilby en god sosial arena. Det skal være sosialt og koselig, men samtidig skal barn og unge oppleve utvikling og mestring, sier Siw Skaar, som har vært trener i 12 år.

På turen til Island reiser lofot-turnere i alderen 13-19 år. De møter 800 deltagere fra Norge, og flere tusen fra hele Europa.

–Turen til Reykjavik blir vår første tur utenlands. Det blir stas. Eurogym er ikke konkurranser. Det er oppvisning. Vi skal utarbeid og vise et program, og være med på workshop. Ungdommen skal ha det artig, sier Siw Skaar.

Randi Berg, Lofotkraft.

– Lofotkraft har i alle år støttet ulike kulturarrangementer, festivaler, idrettslag og lignende. I 2014 opprettet vi «Lofotkraftfondet». Gjennom fondet støtter vi organisasjoner, arrangementer og aktiviteter som aktiviserer barn, ungdom eller eldre i regionen, sier Randi Berg i Lofotkraft.

– I år deler Lofotkraft ut totalt 200.000,-, og som tidligere år prioriterer vi humanitære og veldedige organisasjoner med lokal og regional forankring. Vi legger stor vekt på tiltak som skaper engasjement og bolyst i Lofotkrafts eierkommuner, sier Randi Berg.

Med 700 medlemmer er Kabelvåg IL Lofotens største idrettslag, fordelt på tre avdelinger; håndball og fotball, og turn. Turn er størst, med ca. 400 medlemmer fra hele Vågan.

–Turn her hos oss skal være for alle, både som breddeparti, og for de som konkurrerer. Mange av dem som trener her ønsker ikke å konkurrere. Da legger vi opp til det. Som sagt: Vi ønsker flest mulig aktive, så lenge som mulig, forteller Siw.

–Vi er veldig glade for støtte fra Lofotkraftfondet. Denne turen koster masse penger, og vi trenger all den støtte vi kan få. I tillegg blir det selvsagt en god del dugnad for å få til denne turen, forteller Siw.

–Jeg er privilegert som får være i lag med disse ungdommene en gang i uka. De som ikke tar på seg frivillig arbeid går glipp av noe i livet, sier Siw og berømmer foreldrene: –Foreldre tar kurs, blir frivillige, og de vil stille opp for barna og nærmiljøet.

Turn ble ikke mindre populært da Kong Øysteins Hall åpnet i 2016.

–Den nye turnhallen er helt fantastisk. Vi har alle fasiliteter, og vi har muligheter til å trene alle elementer. Det betyr veldig mye. Vi kan tilby talenter gode fasiliteter, og vi har god plass til breddepartier, sier Siw.

–Det er mye uggent vær, og kaldt og vått i Lofoten – og ofte frister det ikke å holde på ute. Turn i hallen er forutsigbart, sier Siw, som har turnere fra hele Vågan og Vestvågøy.

 ­–Her er det turnere i alle aldre. Fra den yngste, på 2,5 år, via barn, ungdommer og seniorer og opp til de eldste. Jeg tror den eldste er over 70 år, sier Siw.

Lofotkraft vil hvert år støtte konkrete, positive formål – derfor ble Lofotkraftfondet opprettet.

Lag, foreninger, eller enkeltpersoner kan søke støtte. En jury i Lofotkraft fordeler midler fra Lofotkraftfondet en gang i året. Har man fått innvilget støtte, vil det gå 3 år før man kan søke igjen. Søknadsfrist i 2020 er 1.november. Er det din tur nå? Søk her: https://www.lofotkraft.no/lofotkraft-fondet/

Her er oversikten over lag og foreninger som fikk tildelt midler for 2020:

Stamsund gym & turn          

KIL fotball J14

Grendelaget Skogstjerna i Valberg  

Leknes skiklubb

KS Ski Lofoten

Svolvær IL håndball J16        

Skrovas skole musikkorps    

Kabelvågmarkas venner       

Eggum bygdelag       

Leknes seniordans    

Kabelvåg Musikkforening    

Ballstad UIL

LofotVolley    

Kabelvåg IL turn

Nordbygda grendelag          

UL Lysbøen    

Sørvågen og omegn IL turn  

Værøy mannskor

Røst IL