Mennesker og historier fra Lofoten

-

Lofotkraftfondet-støtte til drill, selvtillit og mestring

Lofotkraftfondet-støtte til drill, selvtillit og mestring

Lofotkraftfondet støtter organisasjoner, arrangementer og aktiviteter som aktiviserer barn, ungdom eller eldre i Lofoten. Svolvær Musikkorps drill var en av mange som fikk støtte i 2019.

24 fire jenter i alderen syv til 16 år fra Kabelvåg og Svolvær trener fem timer hver uke i gymsalen på Svolvær skole, og de begynte å konkurrere da Cathrine Pedersen tok over som trener for 13 år siden.

–Det er ikke plassering i konkurranser som er viktig, det er treningen og fellesskapet: Det å føle at man er en del av en tropp, sier Cathrine Pedersen.

– Jeg håper at de opplever mestring og selvtillit, som de kan bygge videre på livet, sier Cathrine, som til daglig jobber som fagarbeider ved Svolvær skole.

Svolvær Musikkorps drill fikk 10.000 kr fra Lofotkraftfondet til innkjøp av nye drillestøvletter til uniformen.

– Vi prioriterer humanitære og veldedige organisasjoner med lokal og regional forankring, og vi legger stor vekt på tiltak som skaper engasjement og bolyst i Lofotkrafts eierkommune, sier Randi Berg i Lofotkraft.

Trener Cathrine Pedersen

Trener Cathrine Pedersen var selv drilljente i Svolvær fra hun gikk i første klasse til ut ungdomsskolen.

–Da jeg drillet var det mest 17.mai og konserter. Nå har vi fokus på trening og konkurranser, men selvsagt er vi også med i 17. Mai-toget og på konserter.

–Det ligger mye trening bak presentasjonene det er å stå foran dommerne og konkurrere. Det viktigste for meg er at jentene er stolte av det de gjør, og at de gjør sitt beste, forteller Cathrine Pedersen.

I mars kom jentene hjem med seks 1. plasser, seks 2. plasser og en 3. plass fra nordnorsk mesterskap, Nordlysdrilliaden.

–Vi hadde med oss 16 jenter, og er kjempefornøyd med prestasjonene, sier Cathrine Pedersen.

Napp, Skrova, Leknes, Storfjell, Strauman, Svolvær, Lyngedal og mange flere fikk til sammen 200 000 kroner i støtte fra Lofotkraftfondet i 2019. Er det din tur nå? Søk her: https://www.lofotkraft.no/lofotkraft-fondet/

–Det kom dessverre ingen søknader fra Værøy og Røst for 2019. Da er det bare å minne om at frist for å søke Lofotkraftfondet er 1. november, sier Randi Berg.

 

SVOLVÆR DRILL: Fra venstre; Mathea Pedersen, Victoria Nikolaisen, Marie Solhaug, Ragna K Torbergsen, Hilja E J Gundersen, Milla E Olufsen Didriksen, Signe J Sundklakk, Frida Øverjord Wangsvik, Linea M Stensrud, Ingrid Auran Benjaminsen, Lotte Henningsen, Sigrid Rørtveit.