Mennesker og historier fra Lofoten

-

Lindas million-nettbutikk på Værøy

Lindas million-nettbutikk på Værøy

– Den største utfordringen med å flytte hit er at det er ingenting å gjøre her! Bare jobbe, smiler Linda. Hun skapte sin egen, og nå også andres, arbeidsplass.

Eventyret begynte med wallstickers. Sånne du vet; I Love You, HOME osv., som man fester på vegger og dører. Så utvidet Linda med kontaktplast fra Kina. Nå er Norges største utvalg av kontaktplast på Værøy!

– Kvaliteten er bedre enn før. Nå kjøper vi fra Tyskland, forteller Linda. Tyskerne er kjent for å ha god kvalitet på produktene sine.

Linda Melby (46) traff Morten Tindslett (45) på ferie i Bodø. Han jobber hos Brødrene Berg på Værøy – og for Linda. Møtet i Bodø endte med at trønderen forlot fast jobb som butikksjef på Nille i Levanger, og flyttet til Værøy i 2008.

– Hvordan er det mulig å drive en bedrift som er avhengig av varer og logistikk på en øy langt ut i havet?

Som svar kommer det en god latter. Så sier Linda: – Vi har alt her, vi! Ferge, fly, post – og ikke minst; sikkert og raskt internett.

Da Linda Dekor og Design flyttet inn i den gamle sykestua på Værøy fikk de fiber fra Lofotkraft Bredbånd/Altibox.

– Raskt og pålitelig internett er nøkkelen for å lykkes med nettbutikk, sier Linda. Vi lever og ånder for nettbutikken. Vi gjør nesten alt på nettet, bortsett fra å trykke på mønster, skjære, dele, pakke og sende til kundene.

– Alt det gjør vi her, sier Linda, og viser fram den gamle sykestua. Kontaktplast og plastfliser fyller hyller fra gulv til tak.

Når Lofotkraftta.no er på besøk viser Linda stolt fram sitt nye produkt: plastfliser.

– Disse finnes ikke i Norge, sier Linda, og holder fram etterlikninger av glassfliser.

Linda har kunder i hele Norge.

– Vi har over 50.000 registrerte kunder. Og på Facebook har vi over 100.000 følgere. Snart må vi ha mer plass, sier Linda. Vi får se hva vi gjør når problemet melder seg for fullt.

Linda har til sammen 10 personer på lønningslisten, 4 (6 med ekstrahjelper) av disse har arbeidssted på Værøy.

– Når man har nettbutikk kan man jobbe fra hvilket sted som helst. Instagramkontoen vår har vi satt bort til ei dame i Moss. Kundeservice betjenes fra Bodø. Nå leier vi et kontor i Oslo. Der sitter det pr dags dato to personer og jobber. Nå har vi har vi også utlyst en stilling som markedsfører. Denne personen skal også jobbe fra kontoret i Oslo.

Da Linda startet, fikk hun støtte av næringsfondet på Værøy. I 2015 var omsetningen to millioner. I 2016 10 millioner.

– Nå i 2017 blir det godt over 20 millioner, sier Linda. –Jeg vet ikke hvor dette skal ende, det ser ut som et eventyr som aldri tar slutt.

BUTIKKEN: Kristianne Fagertun (til venstre) er 26 år, har bodd flere år på Nesodden utenfor Oslo. Hun flyttet hjem til Værøy og til fast jobb på hos Linda Melby (t.h.) i Lindas Dekor og Design.