Mennesker og historier fra Lofoten

-

Lærlinger på bedriftsbesøk

Tre av Lofotkrafts 2. års-lærlinger har vært på bedriftsbesøk hos ABB.

  • Publisert: 10.06.2016
  • Tekst: Aurora Borealis Multimedia AS
  • Foto:

Lærlingeordningen til Lofotkraft har i mange år vært prioritert som et viktig instrument for å rekruttere dyktige medarbeidere til konsernet.

Som del av opplæringen byr det andre lærlingeåret på et bedriftsbesøk eller en tur til REN-dagene, som er et arrangement der nettselskaper og entreprenører kan gi sine ansatte informasjon om det siste innen bygging og vedlikehold av nettet.

For lærlingene Anna Veines, Willy Lauvset og Runar Smaaskjær ble det i år besøk hos ABB, som er et av de ledende selskapene innen kraftteknologi. De tre besøkte ABBs fabrikker i Steinkjer og Skien.

Turen gikk først til fabrikken i Skien der deltakerne fikk omvisning og informasjon hvordan SF6-anlegg, ulike brytere og nettstasjoner bygges opp.

lærling2Derfra gikk ferden til Steinkjer og Norsk Transformatorfabrikk (bildet). Her fikk de først omvisning og deretter se hvordan en trafo bygges opp fra bunnen av – hvordan kassen bygges og behandles, kjerne bygges opp, viklinger, og til slutt testing. I tillegg fikk de være med på et eget foredrag om trafoer.

Runar, Anna og Willy er samstemt på at dette var en lærerik og flott tur – som kanskje kommer på programmet også for framtidige lærlinger i Lofotkraft.

Som lærling er du ansatt på nesten vanlige ansettelsesvilkår:

  • Fast arbeidstid med pliktig oppmøte.
  • Fast månedslønn, og full timebetaling ved overtid.
  • Arbeidsklær og verktøy dekkes av Lofotkraft, og bruk av biler på lik linje med andre ansatte.
  • Du har nesten de samme rettigheter som andre ansatte når det gjelder velferdstilbud, og yrkesskadeforsikring.

Som lærling i Lofotkraft nyter du godt av at vi betaler din utdanning (gratis reise, opphold og skolepenger), vi arrangerer «eksamen» (fagprøven), og du vil være tilknyttet OFE (Opplæringskontoret for energifag i Salten).

Jobb i Lofotkraft: Les mer om rekruttering- og kompetansearbeidet vårt her!

 

Relaterte artikler:

Trygger hverdagen - investerer i framtiden

logo-lofotkraft