Mennesker og historier fra Lofoten

-

«Kult at dere gir oss muligheten!»

Camilla Greve Hartviksen (innfelt) fra Hadselsand studerer matematikk på NTNU, etter å ha fått Energistipend fra Lofotkraft med på veien. – Det er så kult at bedrifter som dere verdsetter ungdommer, og tidlig gir dem muligheten til å se hva de er gode for!

  • Publisert: 08.02.2016
  • Tekst: Aurora Borealis Multimedia AS
  • Foto: TORE BERNTSEN

Camilla (19) flyttet fra hjemgården på yttersia for å ta studiespesialiserende på Aust-Lofoten VGS i Svolvær.

– Jeg tok fordypning i matematikk, fysikk og kjemi, men interesserte meg i tillegg for skriving og samfunnsfag, så jeg visste ikke hundre prosent sikkert hva jeg ville gjøre. Jeg valgte hovedsakelig realfagene fordi jeg ikke bare interesserte meg for det store og spennende i verden, men også for bakgrunnen i alle mekanismene som fungerer i hverdagen. Det var også veldig greit for meg å vite at ved endt studieløp på videregående, kunne jeg studere hva jeg ville, siden jeg hadde spesiell studiekompetanse! sier hun.

På skolen i Svolvær ble Camilla, som andre realfagselever, oppfordret til å søke Energistipendet fra Lofotkraft.

VIL DU HA STIPEND: Søk her!

Camilla oppfylte karakterkravene, og var en av dem som fikk 10.000 kroner, fordelt på to år.

– Det er så kult at bedrifter som Lofotkraft verdsetter ungdom som jobber og legger tid i realfagene, og tidlig gir dem muligheten til å se hva de er gode for! Ikke bare fikk jeg selv en god motivasjon som følge av stipendet deres, men jeg ble også veldig inspirert av å møte Lofotkraft, forteller hun.

UTDELING: Fra stipendutdelingen hos Lofotkraft i april 2015, fra venstre Stig Harnes (ressurssjef i Lofotkraft), Johanna Berg Nilsen , Nissanth Karunanithy, Camilla Greve Hartviksen, Nikita Mescheckow, Espen Schultz Eilertsen, Henning Drangevåg og Kjersti Winther (ressursstyrer i Lofotkraft).

– Å få sett i praksis hva man lærer på skolen, å få et syn på realistiske og lokale jobbmuligheter, og å få sett at fremtidens «energi» og «teknologi» ikke bare var store ord i en avis, betydde mye for meg som var usikker på valget av ingeniørutdanning.

SE FILMEN: Kathy er en av stadig flere kvinner som velger ingeniørfaget

– Da jeg mottok stipendet, gikk pengene rett i sparekontoen. Noe ble brukt til innflytting og innkjøping av skolebøker til studiet jeg går nå, sier Camilla.

– Men den store «premien» var gode arbeidsvaner, gode karakterer og tillit til meg selv og hva jeg kunne gjøre, etter at jeg jobbet litt ekstra godt i fagene.

– De redskapene fikk jeg godt bruk for da jeg begynte på universitetet i høst, der det er så mye mer selvstendig arbeid. For tiden går jeg et årsstudium i matematikk på Gløshaugen, og skal søke et av NTNUs ingeniørfag nå i februar.

– Det finnes mange sterke støttespillere der ute, men for meg har den sterke lofotnaturen bidratt mye i mine valg mot fremtiden. Jeg har veldig lyst å studere noe innovativt og å finne smarte energiløsninger gjennom teknologi, og det ønsket har Lofotkraft vært med å laget en ramme for, sier Camilla Greve Hartviksen.

– Tusen takk for muligheten!

SE FILMEN: Et annerledes kraftselskap

Relaterte artikler:

Trygger hverdagen - investerer i framtiden

logo-lofotkraft