Mennesker og historier fra Lofoten

-

«Jeg liker at det skjer noe»

MØT OSS I LOFOTKRAFT: Visste du at Lofotkraft høster stor anerkjennelse i den norske nettbransjen for måten vi driver på? Og at Lofotkraft er en referansebedrift innen faglitteratur om prosessledelse? Det skyldes ikke minst kvalitetssjef Hege Christoffersen.

  • Publisert: 16.03.2016
  • Tekst: Aurora Borealis Multimedia AS
  • Foto: TORE BERNTSEN

Min jobb: Hege F. Christoffersen (47)

Bosted: Svolvær.

Stilling: Kvalitetssjef.

Fartstid i Lofotkraft: Ca. 16 år.

Hvorfor begynte du å arbeide i Lofotkraft?

Etter endt utdanning i Bodø fikk min mann jobb i Svolvær og det var absolutt et sted vi kunne tenke oss å bo. Jeg begynte først å jobbe på Arbeidsformidlingen, deretter i fiskeri. Lofotkraft var et arbeidssted jeg hørte om tidlig som en bra arbeidsplass og med et høyt kompetansenivå. Da jeg etterhvert fikk mulighet til å søke på en stilling der var jeg ikke i tvil om å takke ja til tilbudet om jobb.

Hva er kommentaren du oftest får når du sier at du jobber i Lofotkraft?

At man har hørt mye positivt om Lofotkraft og har inntrykk av at det er en veldig bra arbeidsplass. I tillegg kommer spørsmål om priser, utbyttepolitikk, nett-investeringer, nybygg og fusjoner.

Hva gjør du når strømmen går?

Hvis det er et omfattende strømutfall setter vi beredskapsorganisasjonen og da drar jeg på jobb så snart jeg får telefon fra beredskapsleder. Den mest omfattende hendelsen jeg har vært med på var Ole-stormen. Da var det ille nok bare å komme seg til inn til byen på jobb, for ikke snakke om hvordan det var for de som var ute på feilretting. Det var full aktivitet i flere dager både i beredskapsgruppa, på driftsentralen, i kundesenteret og hos montørene.

Hva er ditt beste strømsparetips?

Her er det kommet mange gode tips allerede fra mine kollegaer, jeg vil heller gi noen beredskapstips 🙂 Melder det uvær, sørg for å ha ved – eller gassovn (pluss ved og gass), telys og fyrstikker. Batterier, oljelamper, hermetikk, turmat, hodelykter, primus eller gassgrill er andre tips. Er man helt avhengig av strøm for liv og helse for mennesker eller dyr så må man ha aggregat og diesel. Og til sist: Blir strømmen borte over tid, sjekk hvordan naboen din har det og vis eldre slektninger omsorg.

Hva er det morsomste ved å jobbe i Lofotkraft?

Mange ting. Jeg liker at det hele tiden skjer noe. Mange endringer i krav, rutiner, systemer gjør at vi har stor fokus på utvikling og tenker fremtidsrettet. Vi har et høyt kompetansenivå (også i bransjesammenheng), et godt arbeidsmiljø, nye flotte lokaler og så har vi høy fokus på Kvalitet og HMS.

Og det verste?

Å prioritere mellom nye spennende prosjekter man har lyst å igangsette. Det er viktig å holde rett trykk i organisasjonen, og finne balanse mellom nye prosjekter og allerede igangsatte prosjekter. Blir det for mye som skjer for vår kapasitet så sliter man ut de ansatte og man får dårlig resultat i prosjektene.

Hva er ditt favorittsted i Lofoten – og hvorfor?

Favorittby er Svolvær, ellers er der perler overalt: Haversand, Skrova, Paradiset, fjelltoppene, skjærgården, Reine og Henningsvær.

Hva er det beste med Lofoten?

Nærheten til naturen, historien innen fiskeri og stoltheten til de som bor her.

PS: Det kommer et større intervju med Hege Christoffersen om bedriftens prosessorienterte organisasjonsmodell her på nettsiden og i papirutgaven av Lofotkrafta i løpet av våren.

 

Relaterte artikler:

Trygger hverdagen - investerer i framtiden

logo-lofotkraft