Mennesker og historier fra Lofoten

-

«Heldig som jobber i Lofotkraft»

MØT OSS I LOFOTKRAFT: Kemal Temam Bedru håpet å bli ingeniør da han studerte på universitet i Etiopia. Men ikke akkurat i Lofoten…

  • Publisert: 08.04.2016
  • Tekst: Aurora Borealis Multimedia AS
  • Foto: TORE BERNTSEN

Min jobb: Kemal Temam Bedru (35)

Bosted: Svolvær.  

Stilling: Prosjektingeniør.

Fartstid: Ca. 5 år (i to perioder).

Hvorfor begynte du å arbeide i Lofotkraft?

Jeg bodde på asylmottaket i Svolvær i ca. fire år fra november 2006. I 2007/2008 hadde jeg en midlertidig arbeidstillatelse som var gyldig mens jeg var i påvente av ferdig behandling av asylsøknaden min. I tillegg til å bruke tid på å lære meg norsk ønsket jeg å jobbe både for å klare meg selv og fylle dagen min med noe meningsfylt. Derfor spurte jeg læreren min på norskkurset om han kunne gi meg tips om jobbmuligheter, kanskje på en fiskefabrikk. Etter litt mer prat om utdanning og interesse tok han meg med til ressurssjefen i Lofotkraft. Det var første gangen jeg hørte om Lofotkraft. Jeg leverte studiepapirene mine og forklarte meg så godt som jeg kunne, både hos ressurssjefen og på jobbintervju. Heldigvis ble jeg ansatt midlertidig fra 1. april for å jobbe med digitalisering av lavspenningsstrømnettet i Lofoten. Dessverre måtte jeg slutte å jobbe etter bare 4,5 måneder fordi den midlertidige arbeidstillatelsen min ble inndratt som følge av avslag på asylsøknaden min. Etter mye opp og ned i livssituasjonen min, fikk jeg innvilget oppholdstillatelse i mars 2010, og ble ansatt igjen i Lofotkraft i januar 2012.

Hva er kommentaren du oftest får når du sier at du jobber i Lofotkraft?

At jeg er så heldig som jobber i Lofotkraft.

Hva gjør du når strømmen går?

Jeg sjekker om det har skjedd noe rart i leiligheten min eller i sikringsskapet som kunne ha forårsaket strømutfallet. Ellers sjekker jeg jobbmailen min for å se om det er melding fra vakta eller kundesenteret i Lofotkraft. Jeg ser på værmeldingen både for å tilpasse meg situasjonen og med tanke på arbeidskollegaer som kan være ute i arbeid. Så endrer jeg strømstyringsplanen på iPad, mobil, PC til strømsparer…

Hva er ditt beste strømsparetips?

Unngå unødvendig bruk av varmtvann, slå av lyset når du er siste person som forlater huset eller på rom som ikke brukes, luft rommet kort og effektivt i stedet for å la vinduer eller dører stå små-åpent lenge når det er kaldt ute…

Hva er det morsomste ved å jobbe i Lofotkraft?

Felleskapet med hyggelige arbeidskollegaer, trivelig arbeidsmiljø og mulighet til faglig utvikling.

Og det verste?

Jeg kan dessverre ikke komme på noe…

Hva er ditt favorittsted i Lofoten og hvorfor?

Selvfølgelig Svolvær! Jeg trives veldig godt på grunn av naturen og mange hyggelige mennesker.

Hva er det beste med Lofoten?

Hyggelige mennesker, landskapet, og naturen som byr på et mangfold av aktiviteter.

Relaterte artikler:

Trygger hverdagen - investerer i framtiden

logo-lofotkraft