Mennesker og historier fra Lofoten

-

Fullt hus med god støtte

Rusfri konsert var et av høydepunktene på Ballstadsdagan i sommer for 600 ivrige tilhørere. Arrangementet fikk støtte fra Lofotkraft-fondet. Nå har vi 200.000 kroner til fordeling. Husk å søke!

  • Publisert: 26.09.2016
  • Tekst: Aurora Borealis Multimedia AS
  • Foto:

Er du engasjert i noe som aktiviserer barn, unge eller eldre i Lofoten? Da kan du søke penger til prosjektet fra Lofotkraft-fondet for 2017. Lofotkraft har lang tradisjon for å støtte lokale tiltak innen kultur og idrett, og for to år siden strukturterte vi denne formen for sponsing i et eget fond.

Fristen for å søke er 1. november.

– Da vi startet dette prosjektet, var det med store usikkerhetsmomenter tilknyttet økonomi og publikumsantall. Tidligere rusfrie initiativ av denne typen i kommunen vår har trukket 60 – 90 tilhørere, og sjeldent gått i null eller overskudd grunnet manglende sponsor- og alkoholinntekter, sier Kristel Pedersen i arrangementskomitéen.

billettko

TOK INGEN SJANSER: Tre timer før konsertstart måtte arrangørene melde at konserten var utsolgt.

Men denne gangen traff arrangørene med blink, og allerede tre timer før konsertstart valgte de av sikkerhetsgrunner å melde om utsolgt hus.

– Det var langt, langt over alle forventninger, sier Pedersen.

Konsertens trekkplaster var Morgan Sulele med band, men arrangementet ble også en live-debut for bandet Kajander (det store bildet øverst), med Bendik Kajander fra Kabelvåg i spissen.

 

sulele

HOVEDATTRAKSJON: Morgan Sulele med band skapte jubel under Ballstaddagan.

Hver uke fram mot fristen 1. november skal vi minne dere om gode prosjekter som fikk støtte i 2016. Kanskje det kan være til inspirasjon for en søknad i høst?

Og husk: Hvis du ikke selv er involvert i et prosjekt som trenger støtte, så blir vi veldig glad om du tipser andre som kan ha nytte av et tilskudd.

Her finner du elektronisk søknadsskjema

Hvis du er medlem av et lag eller en forening som trenger støtte, eller planlegger et arrangement som blir til glede for andre bare litt tilskudd kommer på plass, så bør du forberede en søknad.

Den som søker kan maks få 20 000 kroner, og grensen er satt for at vi skal kunne nå ut til flest mulig.

Vi vil gjerne støtte organisasjoner, arrangementer og aktiviteter som aktiviserer barn, ungdom eller eldre i regionen. Dessuten vil vi prioritere humanitære og veldedige organisasjoner med lokal og regional forankring.

Av egeninteresse vil vi også kunne sponse tiltak som fremmer rekruttering blant unge til Lofotkrafts virksomheter.

I en søknad vil vi også legge stor vekt på tiltak som er med på å skape engasjement og bolyst i Lofotkrafts eierkommuner.

PS: Vi sponser ikke arrangementer eller tiltak som er av politisk eller religiøs karakter. Vi sponser heller ikke tiltak relatert til russerarrangementer eller festivaler hvor det serveres alkohol og hvor barn og ungdom ikke har adgang.

oppsummering_rusfri-konsert-2016_lofotkraftfondet

 

Relaterte artikler:

Trygger hverdagen - investerer i framtiden

logo-lofotkraft