Fikk støtte til lekeplass. Er det din tur nå? Lofotkraftfondet – søknadsfrist 1. november.

Har du et godt formål som bidrar til trivselen og bolyst? Lag, foreninger eller enkeltpersoner i Lofotens seks kommuner kan søke støtte fra Lofotkraftfondet.
–Det hele startet skikkelig da vi fikk støtte fra Lofotkraftfondet. Det var en stor inspirasjon, forteller Kine Unstad og Marlene Olsen, to av ildsjelene i Sennesvik og Ure.
Støtten fra Lofotkraftfondet ble starten på et større arbeid for å utbedre utearealer og lekeplassen foran det gamle grendehuset i bygda.
–Vi ønsker at dette skal være en trygg plass å leke og at det skal bli samlingsplass for alle, fra null til 100 år, sier Kine Unstad, mor til to, og en av flere som er med i arbeidsgruppa som jobber for å få i stand den nye plassen.
I 2014 opprettet Lofotkraft «Lofotkraftfondet» for å gi en håndsrekning til de mange og gode kreftene som legger ned et viktig arbeid for lokalsamfunnene i regionen.
– Lofotkraft har i alle år støttet ulike kulturarrangementer, festivaler, idrettslag og lignende. Gjennom fondet støtter vi organisasjoner, arrangementer og aktiviteter som aktiviserer barn, ungdom eller eldre i regionen, forteller Randi Berg i Lofotkraft.
En jury i Lofotkraft fordeler midler fra Lofotkraftfondet en gang i året. Søknadsfrist for neste år er 1. november i år.
–Vi legger stor vekt på tiltak som skaper engasjement og bolyst i Lofotkrafts eierkommuner. Ny lekeplass i Sennesvik er et godt eksempel på hva vi kan gi støtte til, sier Berg.
Søk her: Søknadsskjema Lofotkraft-fondet
–Vi håper at den nye lekeplassen står ferdig i løpet av 2022, sier Kine og oppfordrer andre foreninger og frivillige lag i Lofoten til å søke støtte fra Lofotkraftfondet.
Sennesvik og Ure har rundt 150 innbyggere og av disse er 32 mellom 0 og 16 år.
–Vi ønsker å utbedre utearealene og gjøre det mer barnevennlig for hele bygda, forteller Marlene. Hun er nestleder i grendelaget, som jobber for å samle inn litt mer penger og organisere innkjøp og dugnad.
Det er mye positivitet og stort engasjement i Sennesvik og Ure, som de siste årene har opplevd stor tilflytting av småbarnsfamilier.
–Ja, flere har fått tak i hus. De siste årene har det flyttet sju barnefamilier til bygda. Nå bygges det også flere hus og det er fire småbarnsfamilier som allerede har kjøpt, og skal flytte hit, sier Marlene.
Etter at de fikk 10.000 kroner fra Lofotkraftfondet har de samlet inn mer penger, og mange gode lokale krefter har bidratt til den nye lekeplassen.
–Vi har fått med oss noen lokale bedrifter, fiskere, en lokal snekker og vi har drevet med loddsalg og en spleis-aksjon. Så det er mange som støtter dette, men vi trenger mer og vi håper derfor det er flere som vil bidra, sånn at dette blir skikkelig bra, forteller Kine.
–Vi kommer til å gjøre mye på dugnad, forteller Marlene Olsen, mor til to.
I 2020 kom verden nærmere Sennesvik og Ure. Da kom det endelig bredbånd til bygda.
–Det var stort for bygda da det ble lagt inn fiberbredbånd fra Lofotkraft Bredbånd. Det har betydd mye både for familier og bedrifter, sier Kine.
Lofotkraft Bredbånd har bygget stamfibernettet i Lofoten.
Takket være dette nettet arbeider folk nå på hjemmekontor, ungdom gjør skolearbeid og spiller på nett, bokstavelig talt med full fart.
Og snart skal de ute og løpe og leke på den nye lekeplassen.