Mennesker og historier fra Lofoten

-

Fem elever tildelt Lofotkrafts energistipend.

Fem elever tildelt Lofotkrafts energistipend.

– Jeg har alltid likt realfag veldig godt, og har jobbet ganske hardt med fagene. Å få dette stipendet gjør at jeg blir virkelig motivert til å jobbe hardt med realfagene også neste år, sier Marina Johansen, en av fem elever ved Aust-Lofoten videregående skole som mottok 5.000,- i Lofotkrafts Energistipend.

 –Lofotkraft er en kompetansebedrift som også i fremtiden vil ha behov for kloke hoder. I vår bransje er det blant annet behov for folk med realfagskompetanse. Samtidig ser vi at matematikk og fysikk ikke er de mest populære fagene på videregående.

 

Kloke hoder (bildet over ): Shintujuan Poothhapiilai, Karl Lind, Kjersti Winther, Lofotkraft, Randi Berg, Lofotkraft, Marina Johansen, Jørgen Hegrem og Simon Fredriksen.

 Dette er sjette året på rad at Lofotkraft deler ut 5.000 kroner i energistipend til elver i vg2 og vg3 på Aust-Lofoten og Vest-Lofoten videregående skole.

 –Jeg liker å jobbe hardt og målrettet, spesielt i realfagene. Dette stipendet gir motivasjon, sier Simon Fredriksen, som mottok stipendet andre året på rad, altså 10.000 kroner tilsammen. – Når jeg er ferdig på Aust-Lofoten videregående til sommeren skal jeg videre og studere noe inne realfag, forteller Simon.

 –Lofotkraft tenker langsiktig og strategisk i vårt rekrutteringsarbeid. Vi ønsker å bidra til økt oppmerksomhet og interesse for realfagene. Vi håper at muligheten for å motta 10 000 kroner i løpet av 2. og 3. Klassen kan være en motivasjon for flere til å velge fordypning i disse fagene, Kjersti Winther i Lofotkraft

 –Dette også vår måte å gjøre litt stas på disse flinke elevene, motivere dem til å se på relevante utdanningsmuligheter i energibransjen, og vise dem at det vil være fremtidig yrkesmuligheter i Lofoten for dem, sier Kjersti Winther.

 Utdelingen av stipend til elever ved Vest-Lofoten vgs vil finne sted i neste uke.

–Ekstra hyggelig er det at alle elevene i 3. klasse som mottar stipend i år har fortsatt det gode arbeidet de startet i 2. klasse og har derfor nå mottatt 10 000 kroner hver i Lofotkrafts Energistipend, sier Kjersti Winther i HR-leder i Lofotkraft.