Mennesker og historier fra Lofoten

-

Får støtte til storstevne

1400 unge turnentusiaster er blant dem som får glede av penger fra Lofotkraftfondet i år.

  • Publisert: 06.01.2015
  • Tekst: Aurora Borealis Multimedia AS
  • Foto:

Fondet har nå fordelt 200 000 kroner blant de over 90 søkerne om midler i 2015.

Blant tildelingene er 20 000 kroner til henholdsvis ny lekeplass på Røst, til Hålogaland fotballakademi i Vestvågøy og til Kabelvågmarkas venner. Sistnevnte skal bruke støtten til klopping – som betyr å legge trestammer eller steinheller over vannløp og myrdrag for å sikre gode turstier.

Den siste søkeren som får 20 000 kroner er turngruppa i Kabelvåg IL, som skal arrangere kretsturnstevne for 1400 barn og unge i Kong Øysteins hall fra 5. til 7. juni.

– Norges Gymnastikk- og Turnforbund er 125 år i 2015, og stevnet hos oss er et av de mange store arrangementene som skal markere jubileet. Hit kommer 1400 unge i alderen 7 til 16 år, fra Ballangen i nord til Mo i sør, sier Kjell Normann i turngruppa i Kabelvåg IL.

Han er ildsjel i et idrettslag med svært lange tradisjoner:

– Vi ble etablert i 1894 og er faktisk en av de eldste turnforeningene i Norge. I dag har vi om lag 200 gymnaster, og vi håper en ny hall skal stimulere interessen ytterligere. Vågan kommune fattet vedtak om å bevilge 30 millioner kroner til ny turnhall i desember, så jeg har en drøm om at den skal stå klar i 2016, sier Normann.

Blant andre gode tiltak som har fått støtte:

Bidrag til buldrevegg hos klatreklubben på Vestvågøy, fire seminarer i Lofotakademiet på Reine, opprustning av tidtakerbua til Svolvær alpinklubb, innetrim for eldre i Kabelvåg og omegn Pensjonistforening og litteraturfestivalen ’Bok i Lofoten’.

– Vi fikk søknader til veldig mange spennende prosjekter, og er glad for å kunne støtte mange av dem. For de som ikke fikk napp er det nye muligheter igjen mot slutten av året. Neste søknadsfrist er 1. november, sier Merete Mandt Larsen, kommunikasjonsleder i Lofotkraft.

Relaterte artikler:

Trygger hverdagen - investerer i framtiden

logo-lofotkraft