Mennesker og historier fra Lofoten

-

THON HOTEL LOFOTEN:

Et flaggskip i verdens flotteste destinasjon

Kristian Getz er salgssjef på Thon Hotel Lofoten, storhotellet i Svolvær. – Det er «destinasjonen Lofoten» vi selger, sier han.

  • Publisert: 20.02.2014
  • Tekst: Aurora Borealis Multimedia AS
  • Foto:

– Fortell oss, hvem er Kristian Getz?

– Ja, jeg er en enkel kar fra Melbu som alltid har likt å jobbe med salg, helt fra jeg i ung alder startet opp på Melbu hotell. Nå ville det seg slik at jeg måtte gjøre mye før jeg flyttet tilbake til Nord-Norge. Jeg bodde noen år i Oslo, der jeg traff min nåvær-ende samboer, Wanja, og de siste årene før vi satte nesen nordover jobbet jeg hos DFDS Seaways. Min samboer er fra Svolvær, og da familieforøkelsene kom ble det naturlig å flytte hjem igjen. Det har vi ikke angret på. Med fire barn er det godt å bo på en trygg og god plass med familie og  venner rundt seg.

– Men man må jo ha jobb, så hva gjorde du da du kom hit?

Espen-Mortensen-6589

SALGSSJEF: Kristian Getz, Thon Hotel Lofoten

 

 – Jeg hadde kjempefine jobber hos Anker brygge og Presenta Norge, før jeg i 2008 fikk tilbud fra Thon om å jobbe med deres nye hotell som skulle stå ferdig ett år senere, forteller Kristian.

– Og jeg må få legge til at det har vært utrolig  morsomt å være med i utviklingen av hotellet og den veksten vi har hatt siden oppstart.

– For dere er jo en suksess, ikke minst innen Thon-kjeden?

– Ja, vi er blitt et “flaggskip” for Thon-kjeden på lik linje med Bristol og Opera i Oslo. Så det har aldri stått på viljen fra Thon sentralt til å satse på og
investere i oss, slik at forholdene har ligget til rette for å kunne nå de målene vi har satt oss. Og målene har til tider vært ganske «hårete», sier han og ler.

– Husk at da vi startet opp i 2009 ble vi brått Nord-Norges største konferansesenter. Det å bygge sammen med Lofoten Kulturhus var en ubetinget smart ide, som har gitt oss fantastiske muligheter som konferansetilbyder. Uten engasjerte og dedikerte medarbeidere hadde selvfølgelig dette aldri gått. Store deler av staben består av ekte Lofotværinger som har vært med oss siden oppstart, og det tror vi utgjør «en stor forskjell». Vi er i en sterkt konkurranseutsatt bransje, og selv om reiselivsnæringen er en av de størst voksende næringer her i Lofoten har vi fortsatt store utfordringer som for eksempel sesongvariasjoner og ikke minst logistikk. Da trenger vi de beste menneskene på laget og det har vi, sier Kristian.

– Så, hva er oppskriften til deres suksess, utover dyktige medarbeidere?

– Foruten et fantastisk bygg tror jeg vår satsning på måltidsopplevelser og egenskapte arrangementskonsepter har vært avgjørende. En riktig bra hotellfrokost, opplevelsesbanketter med kokker og servitører på scenen og ikke minst våre julebordshow er eksempler på måter å skille seg fra mengden på. Dette var også en av grunnene til at vi i 2011 som første kjedehotell noen gang ble nominert til prisen Årets Reiselivsbedrift. Ved å kunne avvikle store arrangementer har vi ikke bare bidratt til vår egen omsetning, men også bidratt til at våre lokale konkurrenter og samarbeidspartnere har økt omsetningen. Med en kapasitet på 161 rom, har vi ofte måttet tilby overnatting på de andre hotellene for å kunne ta imot store grupper, og det er selvsagt bra for alle, forteller han.

– Når det gjelder julebordet vårt, som vi nå arrangerer for femte år på rad, har vi siden vi startet hatt 13.500 gjester som har kost og hygget seg. Vi har vært veldig bevisst på at hotellet skal gi gjestene opplevelser som skiller seg ut fra alle andre tilbud. Slike egenproduserte måltids- og underholdningskonsepter skaper stolthet og tilhørighet, mener han.

– Tilbakemeldingene viser at vi nettopp her har noe folk vil ha, og som vi kan utvikle videre.

– Hva tenker du så om fremtiden og hva som blir viktig for dere?

– Vi må jobbe enda mer med utvikling av vinterhalvåret for å jevne ut sesongsvingningene bedre. Og så håper vi virkelig på at en ny storflyplass kommer, sier han.

– Logistikk er ofte avgjørende når våre gjester skal velge destinasjon; hvor raskt kommer man seg dit, hvor enkelt er det og til hvilken pris? Det er
begrenset hva vi kan gjøre med dette, men vi håper på at det vil skje. Utvikling av «nye» sesonger vil bidra til en jevnere fordeling av omsetning, som igjen bidrar til at vi kan ansette flere folk på fulltid. Det vil bety mye med tanke på å tiltrekke seg de mest kompetente og flinke fagfolkene. Og det bringer meg inn på noe annet som er meget viktig, sier han.

– Vi innser jo at det er «destinasjonen Lofoten» vi selger i stor grad, og litt mindre det som skjer innenfor dørene våre. Folk kommer hit først og fremst for å oppleve det som er utenfor dørene våre. Vår utvikling vil i stor grad gå i takt med utviklingen av omgivelsene våre, det er derfor viktig å tenke stort og bidra til at både destinasjonskontor og samarbeidspartnere har vår og andre lokale bedrifters støtte, slik at de kan fortsette med sin gode jobb og utvikling, mener han.

– Vi er så heldige å ha det jeg kaller verdens beste tilbydere av aktiviteter og opplevelser i Lofoten. Om man skal på fjellet eller på sjøen, om man er to eller 200 personer, om det er vinter eller sommer, så finner man et stort mangfold av seriøse og kvalitetsleverandører av dette i hele Lofoten. Dette må vi ta vare på og utvikle, sier han

– I dag har vi i tillegg en digital verden som gjør at vi hele må tiden skjerpe oss. Den digitale verdenen med sosiale medier i spissen gjør at kundenes opplevelser er lette å dele med en hel verden.

Relaterte artikler:

Trygger hverdagen - investerer i framtiden

logo-lofotkraft