Ingen har sittet lenger i Lofotkraft-styret enn Arnfinn Ellingsen fra Røst. Nå har han takket av etter 25 år.
I 1991 ble Arnfinn valgt inn i styret som representant for Røst kommune. I årene etterpå har han vært tungt involvert i forvandlingen av Lofotkraft som selskap.

DEKNING: Med 100 prosent fiberdekning kan Arnfinn Ellingsen og resten av Røst-samfunnet glede seg over moderne infrastruktur på kommunikasjonsfronten.
– Den gangen var det jo noen som oppførte seg som om dette var en slags forvaltningsbedrift. Organiseringen som et IS (interesseselskap) var en helt håpløs modell. I dag har vi et styre som har det hele og fulle ansvaret, og vi har fått en arbeidsmodell som er forutsigbar og åpen. Alle vet hvor ferden går. Det er ikke lenger plutselige overraskelser i styre- eller rådsmøter, slik vi kunne oppleve før, sier Arnfinn Ellingsen – uten å etterlate tvil om at han mener det er slik det må være i et selskap som forvalter fellesskapets verdier.
– Det er en helt annen kultur og et helt annet selskap i dag enn det jeg møtte i 1991, med en stabil og god ledelse. Samtidig opplever jeg å ha hatt et veldig fint to-spann med Ragnar Bjørgaas gjennom mange år, sier han.
Med sin kunnskap og brede erfaring fra politikk og offentlig forvaltning har Arnfinn Ellingsen vært viktig ikke bare for å sikre at implementeringen av ny energilov skjedde på en best mulig måte for Lofotkraft. Han har også vært særdeles viktig for Røst-samfunnet, som med ny strømkabel – og dermed fibernett – ble sikret en moderne infrastuktur når det gjelder kraft og kommunikasjon.
– Noe av det aller morsomste fra min tid i styret er nettopp at Røst ble den første kommunen i landet som fikk 100 prosent bredbåndsdekning, sier han.
Ellingsen har i alle år arbeidet iherdig for Røst-samfunnets interesser, men han er ikke dårlig på framsnakking av Lofotkraft heller.
– Jeg mener jo at Lofotkraft er den viktigste virksomheten i hele Lofoten. Hvis strømmen er borte, så er vi tilbake på hulestadiet, sier han.
– Men det har vært en evig kamp med å få sentrale myndigheter til å skjønne at det er visse spesielle behov knyttet til Lofotnettet, legger han til.
Og den kampen vil fortsette også etter at Arnfinn er ute av styret. Nå venter han i spenning på utfallet av en annen politisk kamp, den eventuelle kommunesammenslåingen med Bodø. Han legger ikke skjul på at han opplever tilnærmingen til Bodø som veldig uheldig for Røst.
– Vi har en kulturell, holdningsmessig og næringsmessig forbindelse til Lofoten. Som attpåtil er et merkenavn som er kjent over hele verden. Vi har en utmerket sjanse til å utvikle videre de mulighetene som ligger i nøkkelnæringer som fisk og næringsliv, sier han.
12. juni er det folkeavstemning – og deretter kommunestyrebehandling. Røst har allerede en intensjonsavtale med Bodø, mens man på Værøy har intensjonsavtale med både Bodø og Vestvågøy/Flakstad/Moskenes.

EN LOFOT-RØST: Arnfinn Ellingsen er ikke i tvil om at Røst bør forbli en del av Lofoten. 12. juni er det folkeavstemning om kommunesammenslåingen.