Mennesker og historier fra Lofoten

-

En datter og jobb i Lofotkraft fikk Kristian og kjæresten hjem.

En datter og jobb i Lofotkraft fikk Kristian og kjæresten hjem.

Revisoren ble controller. Kristian Marthinussen (31) kom hjem til Lofoten etter 11 år borte med studier og jobb. –Vi har hele tiden vært klar på at vi skulle hjem til Lofoten. 

Hva savnet du da du bodde borte? Familie og nærhet til naturen.

Hva er det beste med Lofoten? Naturen!

Fordi han er fra Lofoten kjenner han betydningen av Lofotkrafts samfunnsoppdrag. 

–Selv om jeg ikke er den som er ute i felten og klatrer i stolper, er jeg en del av en organisasjon som bidrar med noe viktig i lokalsamfunnet. Jobben kan også være utfordrende: Jeg husker godt da stormen Frode røsket av torvtaket til naboen, så jeg vet hvor krevende – og hvor viktig  – det er at vi nå oppgraderer strømnettet i hele Lofoten, sier Kristian Marthinussen, som startet som controller i Lofotkraft 20. august i fjor.

–Da vi fikk Amalie var det viktig å komme nærmere familien. Vi har hele tiden vært klar på at vi skulle hjem til Lofoten på et tidspunkt, og da jobben i Lofotkraft kom opp, var det bare å hive seg rundt, forteller Kristian. 

Kristian er forlovet med Marlen Johannessen Opsjøn. Hun er også fra Svolvær. Sammen har de Amalie på to år. Jobben som controller i Lofotkraft ga også Lofoten en sårt tiltrengt sykepleier. Marlen jobber nå som sykepleier i Vågan kommune.

Kristian Marthinussen er også en ivrig fotograf.  Her kan du se et utvalg av hans Lofoten-bilder.

–Jeg har tatt bilder siden jeg var liten guttunge og blir aldri lei av omgivelsene her i Lofoten. Lyset her er helt spesielt!

–I KPMG jobbet jeg med eksterne kunder, her i Lofotkraft skal jeg jobbe med å forbedre egen organisasjon og spille andre gode.

–Det har vært mye nytt å sette seg inn i. Alt fra økonomisystem til kraftnettet, og tekniske uttrykk og komponenter.

Etter førstegangstjeneste ombord på KV Svalbard, bachelor i regnskap og revisjon på Handelshøgskolen i Bodø, og så åtte år i KPMG, var det på tide å komme hjem igjen.

Lofotkraft investerer over 1 milliard i nytt strømnett i Lofoten. Det gamle nettet var nedslitt og måtte oppgraderes, med mer kapasitet og tilpasses framtidens ekstremvær. 

–Jeg skal blant annet jobbe med finansiering, videreutvikle analyser og rapporter knyttet til drift, prosjekter og investeringsbeslutninger. Det er et stort ansvar, men også en utfordring jeg liker!

Kristian jobbet åtte år i KPMG, tre år i Bodø og fem år i Bergen.

–I revisjonsbransjen er det til tider svært høyt arbeidspress og lange dager. Etter at vi fikk Amalie, ønsket jeg å bruke mer av tiden sammen med familien, og det har jeg større mulighet til her i Lofotkraft.

Ditt favorittsted i Lofoten? Skrova

Favorittmat fra Lofoten? Lutfesk

Hva savner du i Lofoten: Ingenting!

Hva er forskjellen på Lofoten nå og før du reiste ut? Byen, og spesielt havnepromenaden, fremstår som ny. Det oser av positivitet i næringslivet, blant annet i reiselivet som har blitt en helårsbusiness.

Navn: Kristian Marthinussen

Født: 11.september 1987

Oppvokst: Svolvær

Yrkestittel: Controller i Lofotkraft AS

Utdannelse: Revisor