Mennesker og historier fra Lofoten

-

Elkraftingeniør Kristoffer Tobiassen i Lofotkraft går på jobb og merker optimismen i Lofoten

Elkraftingeniør Kristoffer Tobiassen i Lofotkraft går på jobb og merker optimismen i Lofoten

–I tiden jeg har jobbet i Lofotkraft har jeg lagt merke til en økning i antall prosjekter som omhandler tilknytninger av nye kunder, både privatkunder og industrikunder. Det er en betydelig økning i tilflytting av innbyggere, industrien øker sin kapasitet og det er flere ny-etableringer. Dette krever mer tilført energi.

–Det er tydelige tegn på optimisme og en positiv utvikling i Lofoten, forteller Tobiassen, og legger til at det også er en betydelig økning i antall fritidsboliger og utleieenheter som rorbuer ol.

Tobiassen er født på Stokmarknes Sykehus, oppvokst i Svolvær og flyttet i 2007 tilbake til Svolvær.

Kristoffer Tobiassen utdannet seg til ingeniør i Elkraft i Narvik og har jobbet som prosjektingeniør i Lofotkraft AS siden 2011.

–Jeg arbeider med prosjektering av elektriske anlegg, alt fra høyspent distribusjonsnett til nettstasjoner og stikkledninger frem til kunde.

Hvorfor kom du hjem?
–Planen var å flytte hjem som en «mellomstasjon» før man flyttet til en større plass.

Men etterhvert så samboeren min og jeg at vi trivdes godt her, og vi valgte å bli værende.

Noen av de tingene som vi før hadde sett på som uinteressante ble plutselig høyaktuelle ettersom vi fikk vårt først barn mens jeg studerte i Narvik.

Det var lett (da i alle fall) å få barnehageplass, barneskolen var rett i nabolaget, marka og naturen var rett i bakgården, det er ingen jobb-pendling, og husleie og boligprisene var ikke avskrekkende. I tillegg har vi familie her. Disse tingene gjorde at vi endret planen og ble værende.
-Har du et minne om uvær?
–Det blir selvfølgelig orkanen Ole! Vi var alle spente på hvordan været ville utarte seg denne helgen, da prognosene ble verre og verre. Da uværet begynte å slå inn over Lofoten, ble jeg oppringt av beredskapsteamet med beskjed om at jeg måtte være forberedt på å komme på jobb hvis ekstremværet økte i omfang. Det gikk ca. 1 time så ble jeg oppringt igjen, jeg måtte på jobb for å hjelpe til på driftssentralen. Her hadde hovedvakt nok å «henge fingrene i» slik at vi var flere på plass bl.a. for å ta imot henvendelser fra publikum, og hjelpe til med andre praktiske oppgaver som ikke hovedvakt rakk over.

Dette var min første orkan etter at jeg startet i Lofotkraft. Inntrykkene var massive.

Selv om det rådet kaos utenfor veggen, virket det for meg som om alle i Lofotkraft hadde kontroll på hva som måtte gjøres og instruksene var klare.

Lofotkraft har jevnlige beredskapsøvelser på slike situasjoner, og beredskapsteamet fungerte godt når det sto på som verst.

Hva savnet du da du bodde borte?                         
–Familien og naturen.    

Hva er det beste med Lofoten?
–Muligheten som fins i hele Lofoten, både i natur og byen, og at det fins mange initiativtakere som arbeider for at vi som bor her skal ha arbeidsplasser, sosiale tiltak, tomter å bygge på og fritidstilbud.

Ditt favoritt sted i Lofoten?
–Svolvær.
Favoritt mat fra Lofoten?           
–Onkels lutefisk.
Hva savner du i Lofoten?
–Storflyplass.