Mennesker og historier fra Lofoten

-

Da to var blitt til fire kom de hjem til Ballstad

Da to var blitt til fire kom de hjem til Ballstad

Monica og Kjell Werner traff hverandre i Lofoten i mars i 1997, og samme sommer flyttet de til Oslo. 14 år senere kom de hjem til Ballstad. Da var to blitt til fire.

Hvorfor kom dere hjem?

–Vi kjente på savnet av dem hjemme, familie, venner, og vi ønsket oss mer boplass. Det siste ble realisert med nybygd hus i 2012, sier Monica.

Familien bodde på Holmlia, Gamlebyen/Tøyen, Majorstua, og de 10 siste årene på Lambertseter i Oslo. Der ble også Frøya og Tuva født i 2003 og 2008.

–Etter at vi fikk barn nummer to ble det trangt å bo i en 3-roms på Lambertseter. Prisene på større boliger i området der vi bodde, kostet det samme som å bygge nytt hus på Ballstad, forteller Kjell Werner. Han bodde på Ballstad også før turen gikk til Oslo.

–Vi var lenge i tenkeboksen, på om vi skulle trekke oss ut av byen for å få større bolig. Men vi kom til den konklusjonen at når vi uansett måtte bryte opp, så ønsket vi å flytte hjem igjen til familie og venner nordpå, sier Monica.

Hun bodde på Gravdal og Leknes før turen gikk til Oslo.

Monica og Kjell Werner jobber begge på Ballstad Slip.

–Vi en god vennegjeng som passer på hverandre, med sosiale sammenkomster, god mat, festivaler og turer.

–Begge jentene våre spiller fotball, og Kjell Werner er engasjert som fotballtrener i Ballstad UIL på barne- og ungdomssiden. Da blir det naturlig at jeg også involverer meg i fotballen. Vi brenner for BUIL, fotballklubben i våre hjerter – og Manchester United da, så klart. Artig med Solskjær som er tilbake, smiler Monica.

I Oslo begynte Kjell Werner å jobbe på Oslo havn i ett selskap som drev logistikk. Selskapet ble oppkjøpt av Posten og fikk navnet Box Solutions, før det ble til Bring.

Tilbake i Lofoten kombinerte han jobb for Bring med jobb hos Elkjøp Leknes, før han begynte som innkjøpsansvarlig på Ballstad Slip i 2014.

På jobben er Kjell Werner ivrig på at det sosiale skal fungere:
–Vi møtes i forskjellige anledninger for å ha det morsomt. De siste årene har vi vært i Kiruna, Tallin og Wien, samt gjort mye lokalt med både ferskfiskaften, spillekvelder m/quiz og andre morsomme aktiviteter.

I Oslo begynte Monica å jobbe på Narvesen Fornebu flyplass. Hun var der til flyplassen ble lagt ned 97/98. Da fortsatte hun på Narvesen på Lysaker. I 2001 begynte hun å jobbe som redaksjonsmedarbeider i Telenor Media, som ble Findexa og så senere til Eniro Norge.

Tilbake i Lofoten startet hun som selger i skipshandelen ved Ballstad Slip. Der var hun i ett år, før hun startet som resepsjonist på Lofoten Kiropraktorklinikk. Nå er hun tilbake på Ballstad Slip.

–Nå jobber jeg på kontor/administrasjon og trives veldig godt her, med mange og varierte oppgaver. Jeg jobber med HMS/KS, fakturering og annet kontorarbeid.

–Hva savnet dere da dere bodde borte?

–Sommeren med lange lyse kvelder. Familie og venner. Hytta på Melbu uten vann og strøm – der er det godt å trekke seg tilbake med fisking og vedhogst på vår/sommer, og skiturer på vinterstid.

 –Hva er det beste med Lofoten?

–Lufta, lyset, stillheten, ingen bilkø, sier Monica. –Selvfølgelig er naturen her fantastisk, og stressnivået noe lavere enn i Oslo, sier Kjell Werner.

–Favoritt sted i Lofoten?

–Ballstad! Da vi bestemte oss for å flytte tilbake til Lofoten var det kun Ballstad som var aktuelt. Her bor vi midt i fantastiske naturopplevelser.

–Hva savner dere i Lofoten?

–IKEA og Burger King, men vi er vel egentlig glad for at vi ikke har BB i Lofoten, sier Monica. Mer stabilt vær hadde vært fint, sier Kjell Werner.

Da vi flyttet hjem var kulturtilbudene en del færre, men etter at Kulturhuset på Leknes ble ferdig er dette blitt bedre.

–Har dere et minne om uvær eller da strømmen gikk?

– Jises! Ja, det har vært mye ruskevær – hva skal man trekke frem. Det må bli nå i vinter da han ble oppi 42 m/s og tok taket på sliphallen på Ballstad. Det var et sørgelig syn som møtte oss da vi dro innom på jobben for å sjekke forholdene. Begge bilene våre ble også skadet i det samme uværet.

–Hva er forskjellen på Lofoten nå og før dere reiste ut?

–Vi har fått vinmonopol!Og det er blitt et større tempo enn tidligere. Da vi dro i 1997 var det bra med turisme, men det kan ikke sammenlignes med den utviklingen som har skjedd de siste fem årene. Vinterturismen har eksplodert.

På Ballstad er det mye positivitet og vekst innen turisme og fiskeri, samt nybyggingen blomstrer. Tidligere var det jo mulig å få seg tomt for husbygging, men nå er det blitt trangt om plassene.

Navn: Kjell Werner Wilhelmsen
Født: 08.03.71
Oppvokst: Ballstad
Yrkestittel: Innkjøpsansvarlig på Ballstad Slip
Utdannelse: Videregående skole med Maskin & Mek og Elektro.

Navn: Monica Schultz
Født: 23.07.75
Oppvokst: Gravdal
Yrkestittel: HMS/KS Koordinator
Utdannelse: Videregående skole, idrettsfag