Mennesker og historier fra Lofoten

-

Motiverende energistipend

Stipendordningen fra Lofotkraft tas godt imot av elevene ved Aust-Lofoten Videregående skole.

  • Publisert: 20.03.2014
  • Tekst: Aurora Borealis Multimedia AS
  • Foto:

Elevene som går VG2 og VG3 kan søke om stipendstøtte fra Lofotkraft. «Energistipendet» er et stipend som Lofotkraft delte ut første gang i 2013.

Stipendene er hver på kr 10.000 som betales til elevene med kr 5.000 i VG2 og kr 5.000 i VG3.

Elever med interesse for realfag og som velger fag som kvalifiserer til ingeniørhøyskole eller universitet er målgruppen. De må også kunne vise til karakter 4 eller høyere i matematikk og fysikk for at stipendstøtten skal utbetales.

Robin Johansen (18) og Martin Kvalvik Engstad (18) er to av søkerne som allerede har fått utbetalt første del av stipendet. Begge vil søke på neste etappe rett over jul, da det er standpunktskarakteren på VG2 samt halvårskarakterene på VG3 som avgjør om de får stipendet også for dette året.

– Dette er et veldig bra tilbud som virkelig motiverer oss til å stå på i fagene for å få gode karakterer, mener Martin.

– Det var veldig artig da jeg fikk stipendet, og det hjelper meg helt klart til å holde motivasjonen oppe.

Også Robin fattet interesse da han fikk høre om dette stipendet og bestemte seg for å søke.

– Det er greit nok å få penger, men dette er jo også en form for klapp på skulderen for vel utført arbeid, sier han ettertenksomt.

For de som velger ingeniørhøgskole/NTNU som veien videre kan Lofotkraft velge å tilby dem en pakke som kan inneholde en eller flere av følgende elementer: stipend, sommerjobb, prosjektoppgave/hovedoppgave, eller fast jobb.

Både Martin og Robin har tenkt å bli ingeniører og har derfor gjort seg opp noen tanker om muligheten som Lofotkraft tilbyr.

– Jeg vil vil studere energi og miljø, samt data, forteller Martin.

– Og jeg synes elektroingeniør høres ut som en spennende jobb, så jeg vil søke noe i den retningen. Å kunne få en stipendordning, eventuelt sommerjobb innenfor fagområdet er jo en veldig god ressurs og motivasjonskilde for videre skolegang, mener Robin.

Også Martin syns det er motiverende å kanskje kunne bli tilbudt en sommerjobb.

– Det vil absolutt hjelpe til med å omsette teori til praksis, og ikke minst så får man en erfaring som er verdifull videre i arbeidslivet.

Relaterte artikler:

Trygger hverdagen - investerer i framtiden

logo-lofotkraft