Mennesker og historier fra Lofoten

-

10 000 kroner til Kabelvåg Idrettslag. Værøy IL neste.

10 000 kroner til Kabelvåg Idrettslag. Værøy IL neste.

Lofotkraft Bredbånd kjøper strøm fra Kraft til idretten. Det gir titusener til lokale idrettslag i Lofoten.

– For hver kWh vi i Lofotkraft Bredbånd forbruker, betaler Kraft til idretten 1 øre direkte til idrettslaget vi har valgt å støtte, sier Trine Husjord salg- og markedsleder Lofotkraft Bredbånd AS.

Det har gitt 10 000 kroner til Kabelvåg idrettslaget siden i januar 2015.

–For at innbyggerne i Lofoten skal få signaler i fibernettet er de 30 nodene (sentralene) vi har i Lofoten koblet til strømnettet. Det er dette strømforbruket som gir grunnlaget for støtten via Kraft til idretten, forteller Husjord.

–Hva har pengene gått til?

–Pengene har gått til utbygging av turn- og håndballhall i Kabelvåg, sier Jonas Rolandsen Hanssen styremedlem og trener i Kabelvåg Idrettslag.
Kabelvåg IL har 700 medlemmer.
–Vi har rundt 240 støttespillere som gir oss støtte gjennom Kraft til idretten. Dette gir oss ca 140 000 i året. Det er en betydelig sum for et idrettslag, sier Jonas Rolandsen Hanssen.
–Jeg hadde ikke trodd at det skulle bli så stort da jeg første gang hørte om konseptet Kraft til idretten. Men vi satte i gang, hadde et par presentasjoner på den lokale butikken. Når man ser at det kommer inn penger, står man på, og nå kommer flere til. Nå bytter flere strømleverandør og velger kraft til idretten.

Kabelvåg Idrettslag mottar 140 00 hvert år i støtte gjennom Kraft til idretten.

–Kraft til idretten slår to fluer i ett smekk: Pengestøtte til idrettslaget vi velger og billigere strøm til oss, sier Husjord, som forteller at nå går pengene lenger vest.

Fra juni 2016 har Lofotkraft Bredbånd valgt å gi støtten til Værøy Idrettslag.

–Dette kommer godt med, sier Tor Fagertun, leder av Værøy Idrettslag. Vi har rundt 100 medlemmer, og driver med fotball for barn, unge og seniorer. På dugnad driver vi også turstien her på Værøy.

Nå skal også idrettslaget drifte øyas skatepark.

– Inntektene våre kommer fra dugnader, kontingenter og lokale sponsorer på øya, så støtten fra Lofotkraft Bredbånd og Kraft til idretten, var en god nyhet, sier Fagerthun.
Kraft til idretten ble etablert i 2013 av Kraftinor AS. Kraftinor AS driver omsetning av elektrisk kraft til forbrukere over hele Norge. Selskapet er eiet 50-50 av Lofotkraft Holding AS og Nordkraft AS. Kraftinor har hovedkontor i Narvik.